وی ادامه داد: با وجود شیوع بالای فلج اطفال در افغانستان و پاکستان، به علت انجام به موقع برنامههای واکسیناسیون اجباری، بیش از ۱۴ الی ۱۵ سالی است که از موارد ابتلا به این بیماری در ایران گزارشی نرسیده است.
معاون مرکز کنترل و مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، افزود: البته بیماریهای رودهای نیز سیر نزولی به خود گرفتهاند و اجرای موفق برنامههای کنترلی کشور در این زمینه به جایی رسیده است که هم اکنون ابتلا به بیماریهای رودهای با منشاء انگلی و کرم روده از میزان شیوع ۵۰ درصدی به زیر ۵ درصد کاهش یافته است، از سوی دیگر در سالهای ۷۰ الی ۷۲ بیش از ۳۰ هزار مورد ابتلا به بیماریهای تیفوئید در کشور گزارش شده بود که با اجرای به موقع برنامههای مراقبتی گسترده در سالهای اخیر، تعداد مبتلایان به این بیماری به کمتر از ۱۰۰ مورد در هر سال و درواقع زیر یک صدم رسید.
وی همچنین با بیان اینکه به علت تنوع بالای بیماریهای رودهای، نمی توان آمار واحدی را برای میانگین شیوع این بیماری ها بیان کرد، ادامه داد: فرهنگ سازی و توجه به ضد عفونی کردن سبزیجات و میوهها یکی از مهمترین عوامل کاهش سیر این بیماریها در ایران است و علاوه بر آن در زمینه آب سالم نیز، هم اکنون، بیش از 98 درصد آب آشامیدنی کشور، طبق اصول کلی بیولوژیکی به طور کامل تصفیه می شوند.
نبوی اظهارداشت: علیرغم همه اقدامات انجام شده و با وجود کنترل سل و بیماریهای مزمن، هنوز هم کاهش چشمگیر ابتلا به این بیماریها نیازمند فرهنگ سازی همگانی و گسترده است؛ البته در زمینه کنترل مالاریا به عنوان یکی دیگر از بیماریهای واگیردار، تقریبا در مرحله حذف قرار گرفتهایم.
وی همچنین با اظهار تاسف از شیوع بیماری ایدز با فرم جنسی ، یادآور شد: علی رغم کاهش چشمگیر این بیماری با منشا تزریقی و استفاده از سرنگ آلوده، متاسفانه روابط غیر ایمنی، ابتلا به این بیماری عفونی را از راه جنسی در کشور افزایش داده است.
نبوی اظهار کرد: بیماری هموفیلوس نیز به خوبی در دست کنترل است و واردات واکسن های جدید همچون پنتاوالان ادامه دارد به گونه ای که این واکسن سالانه در بیش از یک و نیم میلون کودک در ۵ دوز مختلف تزریق خواهد شد.
انتهای پیام/